Najaarscongres 2020
 

Najaarscongres 2020: Practice what you preach

Goed uitgevoerde evidence-based behandelingen verbeteren de kwaliteit en de veiligheid van de zorg aanzienlijk. Daar is voldoende bewijs voor.  Voor vrijwel elke aandoening bestaat inmiddels een zorgstandaard. Maar hoe evidence-based werken we eigenlijk? Is persoonsgerichte zorg ook een vorm van evidence-based werken? En persoonsgerichte zorg en richtlijnen, gaan die twee wel samen? Waarom roept dit onderwerp vaak zoveel weerstand op? En is deze weerstand terecht?

Een thema als dit vraagt om ook eens kritisch te kijken naar onszelf. In hoeverre houden we ons aan de evidence-based praktijk? Wijken wij zelf ook niet - stiekem of met opzet - regelmatig af van de richtlijnen en laten onze vingerafdruk achter? Wanneer is afwijken geoorloofd of zelfs noodzakelijk? Practice what you preach heeft ook te maken met de discrepantie die we soms constateren tussen onze adviezen aan anderen en ons eigen gedrag: in hoeverre nemen wij de adviezen die wij aan onze patiënten en supervisanten geven zelf ter harte? We gaan het er uitgebreid over hebben tijdens het najaarscongres van 2020.

Programma-opzet

Het congres is dit jaar online op donderdag 5 november. Het programma bestaat uit verschillende plenaire sessies, met in de hoofdrol de keynotesprekers, afgewisseld met drie parallelsessies bestaande uit workshops, symposia en clinical masterclasses. Tussendoor is er voldoende gelegenheid voor ontspanning en entertainment. 

Houd de website in de gaten! Achter de schermen werken we hard aan een interactief, aantrekkelijk en afwisselend programma.   

Keynotesprekers

mojoimagealt-142-alt David Tolin - Blending Science and Practice: A Guide for Clinicians
mojoimagealt-141-alt Johan Vlaeyen - 'Small is beautiful': Single-Case Experimentele Designs van de Gedragstherapeut
mojoimagealt-143-alt Trudy van der Weijden - De weg van klinische praktijkrichtlijnen naar persoonsgerichte zorg. Uitdagingen en valkuilen.
mojoimagealt-140-alt Bea Tiemens - Mijn cliënt is echt anders! Evidence-based werken is persoonlijker als je denkt

VGCt najaarscongres
5 november 2020

congres@vgct.nl
030 254 30 54

De VGCt is CRKBO-geregistreerd. Op alle verenigingsactiviteiten zijn de algemene voorwaarden evenementen van toepassing