Najaarscongres 2021
 

We're only human

 

Dien je abstract in van 1 februari tot 14 mei 2021mojoimagealt-172-alt

‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’: een ingesleten uitdrukking die we ook in 2021 nog gebruiken. Maar wat bedoelen we precies als we het hebben over normaal, gezond en adaptief gedrag? En wie bepaalt dat eigenlijk? Welke rol spelen context, cultuur en andere vormen van diversiteit, en hoe kunnen we daar in de behandeling het beste mee omgaan? Waarom zijn de gevolgen voor diegenen die afwijken van de norm vaak zo groot? En, wordt het niet eens tijd dat we veel genuanceerder gaan denken over wat normaal en abnormaal is, gewoonweg omdat we allemaal mensen zijn? We gaan het er uitgebreid over hebben tijdens het najaarscongres 2021.

We gaan ook kijken naar de therapeut als mens. Hoeveel mens mag en kan de therapeut zijn? Hoe word en blijf je een goede therapeut? Wat is de rol van (zelf)reflectie, wat zijn de kansen en risico’s van self-disclosure en waar liggen de grenzen van jezelf en die van je cliënt? En wat als we als hulpverleners fouten maken, of zelf last krijgen van wat we horen en zien tijdens ons werk?

De commissie najaarscongres VGCt is op zoek naar bijdragen die aansluiten bij het thema We’re only human. In symposia en lezingen kun je de resultaten van recent wetenschappelijk onderzoek presenteren, waarbij je aandacht besteedt aan de betekenis van deze resultaten voor de praktijk. In actieve, praktijkgerichte workshops kun je een werkwijze demonstreren en oefenen met de doorgaans deskundige en gevorderde deelnemers. Bijdragen die niet direct aansluiten op het congresthema zijn uiteraard ook van harte welkom.

 

Praktische informatie

Een abstract moet aan bepaalde criteria voldoen. Bekijk alle abstractcriteria. Je abstract kun je van 1 februari tot 14 mei 2021 indienen.
 

Wij zijn op zoek naar bijdragen over:

  1. Wetenschappelijk onderzoek en workshops over toepassingen binnen de cognitieve gedragstherapie in relatie tot definities van (ab)normaal gedrag.
  2.  Wetenschappelijk onderzoek en workshops over toepassingen binnen de cognitieve gedragstherapie met betrekking tot het afstemmen van de behandeling op verschillende culturele normen en waarden, ethnische minderheden en andere vormen van diversiteit.
  3. Wetenschappelijk onderzoek en workshops gericht op kansen en uitdagingen op het gebied van (zelf)reflectie en shared-decision making.
  4. Wetenschappelijk onderzoek en workshops over de voor-en nadelen van self-disclosure.
  5. Wetenschappelijk onderzoek en workshops op het gebied van zelfzorg (eigen grenzen herkennen, omgaan met fouten, zelfkritiek, en secundaire traumatisering).
  6. Vernieuwend wetenschappelijk onderzoek op het gebied van leerpsychologie, cognitieve psychologie en evidence-based practice.
  7. Actieve workshops die de bevindingen van dergelijk onderzoek incorporeren in klassieke cognitief-gedragstherapeutische procedures.
  8. Wetenschappelijk onderzoek en workshops over toepassingen van bestaande kennis en klassieke procedures op nieuwe klachten of in specifieke doelgroepen.

 

Dien direct een abstract in

VGCt najaarscongres
3, 4 en 5 november 2021

congres@vgct.nl
030 254 30 54

De VGCt is CRKBO-geregistreerd. Op alle verenigingsactiviteiten zijn de algemene voorwaarden evenementen van toepassing