Najaarscongres 2020
 

Nog even geduld...

In verband met de maatregelen rondom corona vinden we het niet verantwoord om dit jaar een live congres te organiseren. Op dit moment werken we hard aan een alternatief scenario. Een manier waarop we een najaarscongres kunnen organiseren dat coronaproof is, met ruimte voor interactie, zoals je van de VGCt gewend bent. Binnenkort vind je hier meer informatie over het programma en de praktische zaken.

Practice what you preach

Goed uitgevoerde evidence-based behandelingen verbeteren de kwaliteit en de veiligheid van de zorg aanzienlijk. Daar is voldoende bewijs voor.  En voor vrijwel elke aandoening bestaat inmiddels een zorgstandaard. Maar hoe evidence-based werken we eigenlijk? Is persoonsgerichte zorg ook een vorm van evidence-based werken? En persoonsgerichte zorg en richtlijnen, gaan die twee wel samen? Waarom roept dit onderwerp vaak zoveel weerstand op? En is deze weerstand terecht?

Een thema als dit vraagt om ook eens kritisch te kijken naar onszelf. In hoeverre houden we ons aan de evidence-based praktijk? Wijken wij zelf ook niet - stiekem of met opzet - regelmatig af van de richtlijnen en laten onze vingerafdruk achter? Wanneer is afwijken geoorloofd of zelfs noodzakelijk? Practice what you preach heeft ook te maken met de discrepantie die we soms constateren tussen onze adviezen aan anderen en ons eigen gedrag: in hoeverre nemen wij de adviezen die wij aan onze patiënten en supervisanten geven zelf ter harte? We gaan het er uitgebreid over hebben tijdens het najaarscongres van 2020.

Keynotesprekers

  David Tolin Blending Science and Practice: A Guide for Clinicians
  Johan Vlaeyen"Small is beautiful" : Single-Case Experimentele Designs van de Gedragstherapeut
  Trudy van der Weijden 
  Bea Tiemens Mijn cliënt is echt anders! Evidence-based werken is persoonlijker als je denkt

 

 

VGCt najaarscongres
4, 5 en 6 november 2020

NH Koningshof
Locht 117, Veldhoven

congres@vgct.nl
030 254 30 54

De VGCt is CRKBO-geregistreerd. Op alle verenigingsactiviteiten zijn de algemene voorwaarden evenementen van toepassing