VGCt Najaarscongres 2018
 

Najaarscongres 2018

Mens sana in corpore sano - alles over psyche en soma.

Lichaam en geest - soma en psyche - zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. We weten het, maar houden we hier ook altijd rekening mee in ons therapeutisch handelen? Wanneer is het zinvol om lichamelijke klachten te betrekken in de behandeling als psychische klachten op de voorgrond staan? En wanneer is aandacht voor de psyche belangrijk wanneer juist lichamelijke klachten op de voorgrond staan?

Speelt het objectieve lichaam een rol bij klachten over het uiterlijk? Denk aan eetstoornissen en morfodysfore stoornis. Hoe sterk is de geest in het beïnvloeden van het lichaam? Denk aan seksuele stoornissen, somatoforme stoornissen, pijn, de placebo- en nocebo-effecten van bepaalde behandelingen en nog zoveel meer. De cognitieve gedragstherapie heeft mooie protocollen op het gebied van psyche en soma en de ontwikkelingen op dit gebied gaan hard. Hoog tijd om er tijdens het najaarscongres van 2018 volop aandacht aan te besteden.

Keynotesprekers

mojoimagealt-66-alt

Lisbeth Utens Corpus non sanum, mens sana? Cognitieve gedragstherapie in het (kinder)ziekenhuis
mojoimagealt-67-alt Judith Beck The therapeutic relationship in CBT
mojoimagealt-68-alt Andrea Evers What you expect is what you get? Hoe we het placebo effect kunnen inzetten voor betere zorg
mojoimagealt-69-alt Ellen Laan Laten we het ook over seks hebben

 

Programma in juni online
We zijn volop bezig met het samenstellen van het programma. Vanaf eind juni vind je hier het complete overzicht van alle programmaonderdelen met bijbehorende sprekers en abstracts.

VGCt najaarscongres
7, 8 en 9 november 2018

congres@vgct.nl

NH Koningshof
Locht 117, Veldhoven

 

 

De VGCt is CRKBO-geregistreerd. Op alle verenigingsactiviteiten zijn de algemene voorwaarden evenementen van toepassing.