Najaarscongres 2018

Deelnemers

A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z

Hieronder zie je alle aanmeldingen beginnend met de letter: B (22)

Fredrike Bannink
Bannink
klinisch psycholoog
solutions@fredrikebannink.com
LinkedIn LinkedIn
Twitter @FredrikeBannink

 • Biografie

  Fredrike Bannink is klinisch psycholoog en jurist. Zij is supervisor van de VGCt en voorzitter van de sectie Oplossingsgerichte CGt van de VGCt en van de SIG Positive CBT van de EABCT.Zij is een internationaal keynote spreker, trainer en auteur van 40 boeken.

Abstracts
Workshop: “Wat neem je mee?” Verbeteren behandelresultaat door geheugenondersteuning
Workshop: Positieve gezondheidszorg

Judith Beck
Beck InstituteTwitter @drjudithbeck

 • Biografie

  Judith S. Beck, Ph.D., is President of Beck Institute for Cognitive Behavior Therapy in Philadelphia, a non-profit organization that provides a variety of training programs to health and mental health professionals worldwide, and a Clinical Professor at the University of Pennsylvania. She received her doctoral degree from the University of Pennsylvania in 1982. She has authored over 100 chapters and articles and several books, including Cognitive Behavior Therapy: Basics and Beyond, which has been translated into over 20 languages, Cognitive Therapy for Challenging Problems, and books for consumers on a CBT approach to weight loss and maintenance. She divides her time among teaching, clinical work, supervision, administration, program development and consultation, and writing.

Abstracts
Keynotelezing: The Therapeutic Relationship in CBT
Clinical Masterclass: Cognitive Conceptualization
Meet the Expert: Judith Beck

David van den Berg
Parnassia
Klinisch Psycholoog, PhD
d.vandenberg@parnassia.nl

Abstracts
Lezing: Interveniëren op stemmen in het dagelijks leven

Elisa Boelens
Universiteit Gent
klinisch psycholoog, doctoraatsbursaal
elisa.boelens@ugent.be

 • Biografie

   

  Elisa Boelens is sinds september 2018  werkzaam als doctoraatsbursaal aan de vakgroep Ontwikkelings, Persoonlijkheids- en Sociale Psychologie van de Universiteit Gent waar ze meewerkt aan een onderzoeksproject rond emotieregulatie bij kinderen en jongeren met obesitas. Daarnaast doet ze ook onderzoek naar de invloed van emotieregulatie op informatieverwerkingsprocessen (zoals aandacht en geheugen). Verder is zij als klinisch psychologe verbonden aan het centrum Kind & Adolescent van de Universiteit Gent.

   

Abstracts
Lezing: De effecten van een emotieregulatieworkshop bij obese kinderen en jongeren na negatieve moodinductie.

Rosa Boeschoten
GGZinGeest / VU medisch centrum
GZ-psycholoog / post-doc onderzoeker
r.boeschoten@ggzingeest.nl

 • Biografie

  Rosa Boeschoten is momenteel als GZ-psycholoog werkzaam bij de afdeling ziekenhuispsychiatrie van het Amsterdam UMC, lokatie VU medisch centrum, waar ze voornamelijk patiënten met een somatische symptoomstoornis en/of conversie behandeld. Tevens verricht ze als post-doc onderzoeker bij de onderzoeksafdeling van GGZ inGeest wetenschappelijk onderzoek op het gebied van comorbiditeit van somatische- en psychiatrische aandoeningen. In februari 2017 promoveerde ze op het onderwerp depressie bij de chronische ziekte multiple sclerose.

   

   

Abstracts
Lezing: Is de aanwezigheid van de ziekte Multiple Sclerose (MS) van invloed is op de presentatie van depressie?

Hélène Bögels
Reinier van Arkel
Klinisch psycholoog/psychotherapeut
h.bogels@reiniervanarkel.nl

Abstracts
Workshop: Winning without losing….. Self-care for the (schema-)therapist!

Kees Jan van der Boom
Altrecht Psychosomatiek Eikenboom
klinisch psycholoog
cjvanderboom@ziggo.nl
LinkedIn LinkedIn
Twitter @KJvanderBoom

 • Biografie

  Van der Boom volgde na zijn studies psychologie, pedagogiek en wijsbegeerte van de sociale wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen de opleidingen tot gezondheidszorgpsycholoog en klinisch psycholoog binnen Altrecht. Hij is nu als klinisch psycholoog-psychotherapeut bij Altrecht Psychosomatiek Eikenboom actief op het gebied van diagnostiek en behandeling en bij onderwijs, wetenschappelijk onderzoek, publicaties, en management en organisatie van zorg rondom patiënten met ernstige somatisch-symptoomstoornissen en verwante stoornissen. Daarnaast is hij gespecialiseerd in beroepsethiek van psychologen en hierin onder meer actief binnen het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) en in klachtencommissies.

Abstracts
Workshop: Multidisciplinaire Acceptance and Commitment Therapy (ACT) voor (zeer) ernstige somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten.

Wies van den Bosch
Scelta Apeldoorn, Dialexis Advies BV
Klinisch psycholoog/psychotherapeut/senior onderzoeker
wiesvdbosch@xs4all.nl

 • Biografie

  mw. dr. L M.C. (Wies) van den Bosch is werkzaam als klinisch psycholoog/senior onderzoeker en boegbeeld DGT bij Scelta, TopGGZ centrum voor behandeling van persoonlijkheidsproblematiek in Apeldoorn. Zij is mededirecteur van Dialexis Advies, een instelling voor consultatie, training en opleiding van professionals die met persoonlijkheidsstoornissen werken. Zij heeft Dialectische Gedragstherapie (DGt) in Nederland geïmplementeerd en is gepromoveerd op een onderzoek naar de effectiviteit van DGT bij verslaafde en niet-verslaafde borderline vrouwen. Zij is betrokken bij meerdere RCT’s, onder andere over klinische DGT en DGT bij autisme, waarbij haar focus ligt op creëren van een goede werkrelatie bij complexe problematiek Zij heeft gepubliceerd op gebied van DGT, persoonlijkheidsstoornissen, suïcidaliteit, verslaving en forensische psychiatrie en geeft trainingen, workshops en lezingen over onder behandeling persoonlijkheidsstoornissen en suïcidaliteit in Nederland, België, Duitsland, Groot Brittannië en Rusland.

Abstracts
Workshop: Persoonlijkheidsstoornissen – een gezonde geest in een gezond lichaam?
Clinical Masterclass: Behandeling van onder- en overregulatie

Caroline Braet
Universiteit Gent
Professor
caroline.braet@ugent.be

 • Biografie

  mw. prof. dr. C. Braet is klinisch psycholoog en gedragstherapeut. Zij is als hoogleraar verbonden aan de Universiteit Gent, vakgroep Ontwikkelings-, Persoonlijkheids- en Sociale Psychologie waar ze vakgroepvoorzitter is. Naast onderwijsopdrachten op het gebied van de ontwikkelingspsychopathologie doet zij in het bijzonder onderzoek naar het ontstaan en de instandhouding van psychopathologie bij kinderen, alsook de assessment en de behandeling ervan. Momenteel leidt zij projecten op het vlak van eetgedrag, obesitas & eetstoornissen, hechting, en depressie bij kinderen. Een centraal nieuwe focus in al deze projecten is de transdiagnostische rol van Emotieregulatie. Ze is consulent bij het Medisch Pediatrisch Centrum in De Haan en zij is coördinator en supervisor bij het Universitair Psychologisch Centrum Kind en Adolescent te Gent. Tevens is zij lid van de Wetenschappelijke Raad van Advies van Cure & Care Development.

Abstracts
Symposium: Emotieregulatie als transdiagnostische factor voor het begrijpen van psychische problemen bij kinderen en adolescenten.

Erik ten Broeke
Ten Broeke Psychotherapie en opleidingen
Gedragstherapeut
ebroeke@planet.nl

 • Biografie

  Drs. Erik ten Broeke is klinisch psycholoog en psychotherapeut. Hij is vrijgevestigd gedragstherapeut te Bathmen. Sinds circa 25 jaar is hij als opleider/supervisor voor de VGCt betrokken bij verscheidene opleidingen cognitieve gedragstherapie. Voorts is hij door EMDR-Europe gecertificeerd als trainer EMDR. Vaak samen met Ad de Jongh verzorgt hij al jaren de EMDR-trainingen in Nederland en schreven zij tal van artikelen en boeken over EMDR. Daarnaast publiceerde hij tal van artikelen en hoofdstukken over met name cognitieve gedragstherapie, angststoornissen en schreef hij – samen met anderen – verscheidene (hand)boeken over (geïntegreerde) cognitieve gedragstherapie.

Abstracts
Workshop: Zinnig en minder zinnig gebruik van functieanalyse en betekenisanalyse binnen (G)CGt

Nicolette Broekman
Arkin
PioG, cognitief-gedragstherapeut i.o.
nicolette.broekman@arkin.nl

 • Biografie

  Tijdens mijn master klinische klinische psychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam liep ik stage (2011-2012) bij Novarum, centrum voor eetstoornissen. Hier ben ik blijven werken op de polikliniek en de kliniek tot oktober 2018. Naast mijn master klinische psychologie heb ik de minor psychomotorische therapie afgerond en ben ik in opleiding tot cognitief gedragstherapeut. Ik heb de webtraining cognitive behavioral therapy-enhanced (CBT-E) afgerond en kreeg 2 dagen les van prof. Fairburn. Momenteel ben ik werkzaam als PioG bij Arkin Jeugd&Gezin, onder andere bij het poli team eetstoornissen.

Abstracts
Workshop: Killerbody maar geen bal mee te beleven: zelfwaardering in de CBT-E behandeling van eetstoornissen. of: Waarom je niet in je blote kont voor de spiegel moet gaan staan (tenzij je van plan bent jezelf te gaan toejuichen)

Emile Broeksteeg
HSK Expertisecentrum Conversiestoornissen
GZ-psycholoog / cognitief gedragstherapeut VGCt
e.broeksteeg@hsk.nl

Abstracts
Workshop: Behandeling van functionele bewegingsstoornissen